Nepal: Barnen i Kathmandu

Namn och bakgrund på barnen

Radip – 7 år gammal

Radip - 7 år gammal

Radip – 7 år gammal

Rapdip är det första barn vi mötte på sjukhuset, och även det första barnet som vi adopterade.

Både hans mor och far har dött pga Aids. Hans släktingar lämnade honom på sjukhuset.

Så det var där vi träffade på honom. Rapids hobby är att måla, lära sig olika sånger, dansa och han älskar chockad. I framtiden vill han bli evangelist och predika Guds ord, som han älskar att läsa och lyssna till.

Rupa – 8 år gammal

Rupa - 8 år gammal

Rupa – 8 år gammal

En man på sjukhuset kontaktade oss angående denna flicka. Hennes far dog för en del år sedan och hennes mor är Hiv-infekterad och har inte möjlighet att arbeta hårt för att försörja både sig själv och sina barn.

Vi åkte till sjukhuset och träffade henne. Vi frågade om hon ville följa med oss och det ville hon gärna, och hon var glad att få följa med.

Nu går hon i 2 klass och det går riktigt bra för henne.

Suraj – 8 år gammal

Suraj - 8 år gammal

Suraj – 8 år gammal

Surajs föräldrar är båda döda. Han kom till ett barnhem, men när de fick reda på att han hade Hiv så fick han inte längre vara kvar där. Dom ringde upp oss och undrade om vi kunde komma och hämta honom.

Min fru Preeti tvekade inte alls att åka över och ta med sig Suraj till oss. Sedan dess bor han hos oss och vi har adopterat även honom, så nu är vi hans föräldrar.

Suraj älskar musik, att sjunga och spela musik samt dansa. Han vill bli lärare i framtiden.

Sarita – 12 år gammal

Sarita - 12 år gammal

Sarita – 12 år gammal

Sarita är Surajs syster. Hennes hälsotillstånd har inte varit bra, så därför behöver Sarita mer vård än de andra. Hon har nu fått hörapparat så hon kan höra bättre, vi tackar Herren att allt har gått bra.

Sarita vill bli en predikant i framtiden. Tidigare har de varit utspridda på olika platser var, men nu är de med oss och är som sagt var adopterade av oss.

Mission i Öst Mission i Öst
Responsive Menu Clicked Image
Meny