Nepal:
Barnhemmets bakgrund och vision

Bikram & Preety med barnen Sarita, Suraj, Rupa och Rapid på barnhemmet "Mammas Hjärta för barn med Hiv"Barnhemmet ”Mammas Hjärta för barn med Hiv”

Bikram & Preety ett härligt kristet par som kommer från Nepal och bor i huvudstaden Kathmandu. Bikram förestår ett kristet gästhem i staden och Preety är sjuksköterska.

Efter att bara varit gifta i några år, bad de till Gud och fick visionen att få hjälpa utstötta och föräldralösa barn som är Hiv-positiva, då många av dessa barn går under.

Det finns många organisationer i Nepal som arbetar med barn, men ingen som hjälper barn med Hiv. Barnen får inget skydd i samhället och blir därför utstötta.

De beslutade sig för att inregistrera en organisation som heter Mammas Hjärta och arbeta utifrån den. De hyrde ett hus och började arbetet. Sjukhus och barnhem kontaktar dem, så fort de har ett barn, och vännerna kommer och hämtade upp dem.

I dag har de adopterat 4 barn, men siktar in sig på att hjälpa många fler. Men pga av den begränsade ekonomin så får dom tacka nej till många förfrågningar. Visionen är att köpa mark, bygga hus och skola, odla egna grönsaker och vara så självständiga som möjligt.

Idag får de in lite medel från det kristna gästhemmet men det räcker inte långt. Skolan vill de bygga, då dessa barn med Hiv blir utkastade från de lokala skolorna så fort de får höra talas om att barnet har Hiv, då de är rädda att andra barn skall få det också.

Marken kostar runt 250.000 kr, men de står fasta i den vision Gud har gett dem. Att de en dag skall få se den uppfylld.

Hur man kan stödja detta arbete

Mission i Öst kom i kontakt med dessa vännerna i April 2013, då Michael Wallenberg och Sigvard Herber bodde på det kristna gästhemmet och fick se och höra om detta underbara arbete bland barnen.

Som ett resultat började Mission i Öst samla in medel och skicka till Nepal, fadder-verksamhet startades och ger nu möjlighet för den som önskar, att få stödja ett barn med Hiv.

Vi står med i vännernas vision och arbetar på att denna vision skall gå i uppfyllelse, och visionen är att hjälpa 70-80 barn med Hiv.

Ge en gåva eller stöda arbetet

För mer information, se vidare under Fadder och Ge en åva så berättar vi mer där!

Mission i Öst Mission i Öst
Responsive Menu Clicked Image
Meny